22% meer ebooks verkocht in 2014

0

Er zijn in 2014 22% meer ebooks verkocht dan het jaar ervoor. Dat meldde ebookdistributeur CB gisteren. Er werden ook fors meer ebooks uitgeleend via de bibliotheken. In 2014 begonnen de Nederlandse bibliotheken een nieuw ebookplatform met duizenden titels.

Het derde kwartaal van 2014 was het beste kwartaal voor ebooks tot nu toe. Er gingen toen 660.000 ebooks over de digitale toonbank. In het vierde kwartaal kwam dat aantal op 560.000 uit. Het vierde kwartaal werden er meer ebooks dan ooit uitgeleend via de bibliotheek. Het aantal uitleningen bedroeg 330.000 in dat kwartaal.

Nog steeds is het aandeel ebooks op de totale boekenmarkt beperkt. Dat lag over heel 2014 op 5 procent. In de online verkoop is dat al meer, daar bedroeg het aandeel ebooks 26,4 procent. Het overgrote deel van de ebooks die worden verkocht of uitgeleend behoort tot romans, spanning en romantiek. Er zijn nu zo’n 35.000 ebooks beschikbaar voor de verkoop, en 7.000 ebooks via de bibliotheken.

Vorig artikelRechtszaak Tom Kabinet: legale ebooks tweedehands verkopen mag, illegale ebooks niet
Volgend artikelAmazon komt met Kindle Textbook Creator om lesmateriaal in ebooks om te zetten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in