ThiemeMeulenhoff maakt schooltas lichter met iPad-app

0

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff heeft een applicatie ontwikkeld waarmee leerlingen en leraren de schoolboeken van deze uitgeverij via de iPad kunnen lezen. In de app ‘Schooltas’ is op dit moment negentig procent van de lesmethoden van ThiemeMeulenhoff voor het voortgezet onderwijs beschikbaar.

De lijst met titels die via de app te lezen zijn bestaat onder meer uit De Geo, Delphi, Feniks, Franconville, Go For It, Index, Intro, Mundo, Op Niveau, Salzgitter Heute, Nu voor straks en Systematische natuurkunde.

Vooralsnog is de app met name geschikt voor de lesboeken. In latere versies van de applicatie zal het ook mogelijk worden om aantekeningen en opdrachten te maken. Vanaf dan zullen ook de werkboeken in de applicatie gebruikt kunnen worden. Uiteindelijk is het doel om de oorspronkelijke boeken helemaal los te laten en toe te werken naar nieuwe leermiddelen die volledig gebruik maken van de mogelijkheden van tablets.

Volgens uitgever Martijn Luijks van ThiemeMeulenhoff is de app een waardevolle toevoeging. “Je hebt altijd en overal toegang tot het lesmateriaal. Wij kregen dan ook veel vraag vanuit het onderwijs wanneer onze methoden beschikbaar zouden zijn.” Een van de uitgangspunten van de ontwikkelaars was om “de loodzware schooltas terug te brengen tot het gewicht van een iPad”.

De applicatie Schooltas is gratis te downloaden in de App Store. Docenten kunnen bij ThiemeMeulenhoff codes aanvragen voor het downloaden van lesmateriaal. De eerste versie van de app is bedoeld voor professionals in het voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de iPad in de klas.

(Via: Boekblad.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in