‘Makers studententablet Kno verkopen hardware’

0

Volgens geruchten zijn de makers van de ambitieuze dualscreen-tablet Kno in gesprek met twee fabrikanten om het hardwaredeel van de onderneming te verkopen. Door opkomende concurrentie op de tabletmarkt zouden de bestuurders van het bedrijf hebben ingezien dat ze zich beter kunnen richten op de ontwikkeling van software en diensten voor studenten.

De Kno werd halverwege 2010 voor het eerst aan het publiek getoond. Op dat moment was er sprake van dat deze tablet tegen het eind van dat jaar op de markt zou komen. Pas onlangs werden echter de eerste voorbestellingen verscheept.

Vorige week stopte het bedrijf de levering van deze eerste lading tablets plotseling. Er zouden tot nu toe enkele honderden exemplaren zijn verkocht. Naast de dualscreen tablet moest de Kno er ook in een goedkopere variant met een enkel scherm komen.

De website All Things Digital meldt nu dat er gesprekken zijn met twee verschillende grote elektronicafabrikanten over een mogelijke overname van de Kno. De makers achter de tablet zouden zich dan volledig op de digitale studieboekenmarkt willen richten. Het bedrijf heeft inmiddels al diverse partnerschappen met universiteiten in de VS.

De reden dat de hardware mogelijk verkocht wordt ligt niet zozeer op financieel gebied. De ontwikkeling van de Kno werd ondersteund met investeringen van meer dan vijftig miljoen dollar. De recent aangekondigde komst van kwalitatief goede tablets zou de noodzaak voor een degelijke nieuwe tablet voor studenten echter minder hoog maken.

(Via: All Things Digital.)

Vorig artikelThiemeMeulenhoff maakt schooltas lichter met iPad-app
Volgend artikelFranse Kindle Store in de maak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in