Franse Kindle Store in de maak

0

Terwijl er in Frankrijk momenteel hevig gediscussieerd wordt over een vaste boekenprijs voor ebooks, lijkt internetboekhandel Amazon zich op te maken voor een Franse lancering van de Kindle Store. Op de website van de Amerikaanse gigant zijn vacatures geplaatst met betrekking tot de uitrol van een Franse Kindle Store.

De wet op de vaste boekenprijs voor ebooks werd vorige week door de Franse Tweede Kamer aangenomen en moet nu voor een laatste keer nog langs de Senaat. In die wet wordt onder meer bepaald dat verkopers van ebooks op Franse grond zich dienen te houden aan de prijs die de uitgever vaststelt. Buitenlandse partijen die Franse ebooks in Frankrijk willen verkopen moeten met de uitgevers zelf afspraken maken over de verkoopprijs. Aangezien het Europese hoofdkantoor van Amazon in Luxemburg gevestigd is, zal Amazon de Franse vaste boekenprijs naar verwachting kunnen omzeilen.

Dat die situatie snel dichterbij kan komen blijkt uit het feit dat Amazon momenteel werknemers zoekt die zich gaan bezighouden met de uitrol van de Franse Kindle Store. Zo zoekt Amazon bijvoorbeeld een Kindle Vendor Manager die de contacten met uitgevers moet gaan onderhouden.

In Frankrijk heerst nu de angst onder boekhandelaren dat het uiteindelijk de buitenlandse partijen zullen zijn die de prijzen vaststellen. Die kunnen namelijk druk uitoefenen op de Franse uitgevers bij het bespreken van de aparte contracten, waardoor de prijzen flink zullen zakken en de marges verminderen.

Amazon is niet het enige Europese land waarin Amazon een Kindle Store wil openen. Eerder werd al bekend dat er ook in Duitsland gesprekken zijn met uitgevers. Verder is er op de vacaturesite van Amazon ook een betrekking te vinden voor een Italiaanse versie van de Kindle Store.

(Via Actualitté.)

Vorig artikel‘Makers studententablet Kno verkopen hardware’
Volgend artikelLG stelt eerste 3D-tablet voor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in