LG stelt eerste 3D-tablet voor

0

Op de openingsdag van het Mobile World Congress in Barcelona presenteerde elektronicafabrikant LG een nieuw speeltje: de Optimus Pad, een tablet die draait op het nieuwe Android-besturingssysteem Honeycomb. De LG-tablet stelt duidelijk een multimediale beleving voorop. Er zit onder meer een 3D-camera ingebouwd.

Met de Optimus Pad zet LG naar eigen zeggen een ‘nieuwe standaard’ op vlak van tablets. Met zijn 8,9 inch-formaat en 630 gram is hij kleiner en lichter, en volgens Jong-seok Park (CEO van LG Mobile Communications) dus ook beter draagbaar dan het gros van de bestaande tablets. Hij is dan wel weer groter dan tablets van pakweg 7 inch, waardoor een optimaal lees- en kijkgenot verzekerd blijft.

Het grootste uithangbord van de Optimus Pad, is de ingebouwde 3D-camera waarmee gebruikers driedimensionale beelden kunnen schieten, die ze vervolgens met behulp van een 3D-brilletje kunnen bekijken op een 3D-tv of op het web, via YouTube 3D. Handig voor de professionele sector is een bijkomende ingebouwde feature voor videoconferenties.

De LG Optimus Pad is één van de vele tablets die het nieuwe besturingssysteem Android 3.0 Honeycomb hanteert. Op de Optimus Pad kan je dus apps als Google eBooks, Google Maps 5 en Google Talk raadplegen. Bovendien verloopt browsen en applicaties opstarten erg snel, dankzij de Tegra 2 dualcoreprocessor van Nvidia.

De nagelnieuwe tablet van LG komt naar verwachting in mei op de markt. Hoeveel hij zal kosten, werd nog niet bekend gemaakt.

Bekijk hier een demonstratiefilmpje:

(Via: ZDNet.)

Vorig artikelFranse Kindle Store in de maak
Volgend artikelFrankrijk doet term ’tablet’ in de ban

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in