‘Google eBooks en Google Currents binnenkort naar Nederland’

0

Google is hard bezig met de voorbereidingen op een Europese uitrol van de ebookdienst Google eBooks en de interactieve magazine-app Google Currents. En daar hoort Nederland zeker ook bij, aldus Google-medewerker Alexander Bregman op het e-reading & tablet event in Bussum.

Na de introductie van Google eBooks in onder meer de Verenigde Staten, Canada en Australië, zal de digitale boekendienst van Google binnenkort ook in meerdere Europese landen beschikbaar komen. Google eBooks verscheen alvast op de Britse markt, en het ziet ernaar uit dat Frankrijk als eerstvolgende aan de beurt is. Volgens Alexander Bregman van Google komt de ebookwinkel zeker ook naar Nederland. Wanneer precies, is niet bekend. Overigens vertelde Mathijs Suidman van Centraal Boekhuis tijdens zijn sessie dat het CB momenteel bezig is Google eBooks aan te sluiten.

Google eBooks is een multiplatform clouddienst. De ebooks kunnen in de browser gelezen worden en als ePub gedownload worden. De dienst is, net als Google’s digitale muziek-, film- en app-service, geïntegreerd in het Google Play-ecosysteem.

Ook Google Currents, de nieuwslezer met de look & feel van een magazine voor Android, iPhone en iPad, zal weldra in Europa gelanceerd worden. De app, voorlopig enkel verkrijgbaar in de States, lijkt op Flipboard en Pulse, maar onderscheidt zich onder meer met een uitgeversinterface genaamd Google Currents producer.

Vorig artikelSamsung-tablet met Liquavista-scherm in 2013?
Volgend artikelNederlandse webwinkels gaan online lezen aanbieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in