Washington Post lanceert sociale nieuwsaggregator Trove

0

The Washington Post heeft gisteren een nieuwe dienst gelanceerd waarmee gebruikers nieuwsartikelen uit diverse bronnen kunnen lezen, gebaseerd op hun eigen interesses. De site aggregeert content in zogenoemde ‘kanalen’. De lezer kan die zelf samenstellen of gebruik maken van vooraf ingestelde onderwerpen.

Volgens Vijay Ravindran, verantwoordelijk voor de nieuwe dienst, biedt Trove een blik op de mogelijke toekomst van nieuwssites. “We geloven dat Trove een goede stap voorwaarts is richting het begrijpen hoe de toekomst van nieuws er uit kan zien. Trove biedt een plek waar je het eerst naar toe gaat voor nieuws, of het nu nieuws is dat je wilt lezen of nieuws dat je zou moeten lezen.”

De site maakt gebruik van Facebook Connect om op basis van gegevens van degene die zich aanmeldt alvast een op maat toegespitste nieuwsselectie aan te bieden. Wanneer een nieuwsbericht je niet bevalt kun je aangeven dat je dit wilt negeren, waarna Trove deze informatie meeneemt bij het samenstellen van de nieuwsselectie. Behalve dat de selectie met behulp van deze algorithmes bepaald wordt, heeft Trove ook een redactieteam dat interessant nieuws bundelt in een apart kanaal. Verder kunnen gebruikers met behulp van trefwoorden hun eigen kanaal samenstellen uit ruim 10.000 bronnen. Eveneens biedt Trove een plek waar gebruikers discussies kunnen starten over onderwerpen die in het nieuws zijn.

Trove kan gebruikt worden in de browser maar heeft ook apps voor Android en BlackBerry. Een applicatie voor iPhone en iPad is nog in de maak.

(Via: BusinessWire.)

Vorig artikelAmazon brengt bibliotheekboeken naar Kindle
Volgend artikelAmazon opent Duitse ebookwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in