Gerucht: Amazon komt deze zomer met Samsung-tablet

0

Al geruime tijd gaan er geruchten rond in de technologiewereld dat Amazon met een tablet zal komen. Peter Rojas – mede-oprichter van onder meer websites als Engadget en Gizmodo – zegt met 99 procent zekerheid te weten dat Samsung bezig is met de productie van een tablet voor Amazon.

Op zijn nieuwste project Gdgt.com stelt Rojas dat het een ‘open geheim’ is dat Amazon aan een Android-tablet werkt. Hij denkt dat het Samsung is die een dergelijke tablet bouwt voor Amazon, waarbij hij zich baseert op bronnen die ‘hier kennis van hebben’. Rojas verwacht de tablet nog deze zomer.

Rojas speculeert dat deze tablet zal draaien op een sterk aangepaste versie van Android, die volledig gericht zal zijn op de diensten die Amazon al ontwikkeld heeft, zoals het lezen van ebooks, het luisteren van muziek, de eigen applicatiewinkel en het bekijken van video’s.

Volgens Rojas zal de tablet iets heel anders zijn dan wat we tot nu toe gewend zijn op het gebied van tablets. En hoewel Amazon in wezen geen hardwarebedrijf is, hebben ze met de Kindle laten zien dat ze toch een succesvol product op de markt weten te zetten. “Ze hebben alle puzzelstukken in handen, nu wachten we wat ze daar mee gaan doen.”

(Via: Gdgt.com.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in