HP Slate gaat op WebOS draaien

0

Hoewel er diverse geruchten rondgingen over mogelijke stopzetting van de ontwikkeling van de HP Slate, ziet het er vooralsnog uit dat de tablet er toch komt. Volgens de laatste berichten komt de HP Slate in of voor oktober 2010 op de markt.

Eerder kondigde HP aan dat de tablet op Windows 7 zou gaan draaien, maar dat is inmiddels van de baan. HP nam onlangs Palm over en lijkt nu alle hoop gevestigd te hebben op het door Palm ontwikkelde besturingssysteem WebOS. Volgens Monty Wong vice-voorzitter van HP Taiwan, zal dit besturingssysteem gebruikt gaan worden in HP’s tablets en smartphones. De computerfabrikant zal hier meer details over bekend maken zodra de overname helemaal is afgerond, in juni.

Wong liet al wel weten dat de HP Slate voor het einde van het fiscale jaar, dus in of voor oktober, op de markt zal komen. Daarbij krijgt de consument direct de keuze uit een groot aantal programma’s en applicaties voor het apparaat. Of deze allereerste versie van de HP Slate al op WebOS zal draaien, is nog niet helemaal zeker.

De HP Slate kan gezien worden als een serieuze concurrent voor de iPad. Wat betreft specificaties biedt de tablet een aantal grote voordelen, zoals een USB-poort, een geheugenkaartlezer, een camera/webcam en een grafische kaart voor 1080p HD-weergave. In de eerder aangekondigde versie van de HP Slate was alleen de batterijduur een flinke vermindering ten opzichte van de iPad. Wellicht dat het nieuwe besturingssysteem WebOS de batterij minder zal belasten dan Windows 7 en dat HP dus de batterijduur ook nog wat kan oprekken.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelAlgoritme ziet sarcasme in online reviews
Volgend artikelDistributeur brengt ebooks zonder DRM
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in