‘B&N Nook voor 149 dollar’

0
DELEN

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble brengt aanstaande woensdag waarschijnlijk een nieuwe versie van de Nook op de markt. Deze ereader zal de beschikking hebben over een wifi-verbinding, maar geen 3G, zoals de eerder uitgebrachte editie.

Op internet gingen er al enige tijd geruchten rond dat Barnes & Noble met een goedkope variant van de Nook zou komen. Engadget kreeg een screenshot onder ogen van een anonieme bron, met informatie uit het bestelsysteem van de webwinkel van B&N. De ‘List price’ van een Nook ereader staat daar op 149 dollar.

Even later bleek ook uit de advertenties van B&N via Google Adwords dat de instapprijs van de ereader op 149 dollar zal liggen. Het ziet er verder naar uit dat de Nook met 3G voor 199 dollar verkocht zal gaan worden.

Met deze nieuwe lage prijzen zal de druk op concurrent Amazon verder toenemen. Na een langzame start wordt de Nook steeds populairder. Op allerlei manieren probeert Barnes & Noble de ereader te promoten. Daarbij zet het ook middelen in die Amazon niet kan bieden, zoals een gratis kop koffie wanneer je met de Nook in de winkel komt.

De Nook wordt met een prijs van 149 dollar een van de goedkoopste eInk-ereaders op de markt in de VS. Eerder bracht Kobo een instapmodel ereader op de markt voor dezelfde prijs, maar deze heeft geen wifi-verbinding. Ebooks moeten op die ereader dus via een kabeltje overgezet worden.

(Via: Engadget.)

Update: Barnes & Noble heeft de prijzen bevestigd en op Nook.com kan de wifi-Nook nu voor 149 dollar besteld worden. De 3G-versie kost 199 dollar.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER