Toshiba Libretto W100: dualscreen netbook

0

Toshiba heeft vandaag via een persbericht de komst van de Libretto W100 aangekondigd. Dit nieuwe apparaat heeft twee 7-inch schermen die opengeklapt kunnen worden. De Libretto W100 zal eind augustus op de markt worden gebracht.

Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe apparaat wel wat op een netbook, maar dan met in plaats van een toetsenbord een tweede scherm. Volgens Toshiba is het de eerste dualscreen netbook die op het Windows-platform draait. De Libretto kan als laptop worden gebruikt, waarbij op het ene scherm een virtueel toetsenbord verschijnt. Ook kan het apparaat in verticale modus gebruikt worden, waarbij beide schermen onafhankelijk van elkaar informatie kunnen weergeven.

De Libretto W100 heeft twee 7-inch aanraakgevoelige LCD-schermen met allebei een resolutie van 1024×600 pixels. Verder is het apparaat uitgerust met een harde schijf van 62 GB, wifi- en bluetooth-verbindingen, een geheugenkaartslot, een Pentium U5400 processor op 1,2GHz, een webcam en een USB-poort. De batterijduur van het apparaat is 2 uur, maar kan met een krachtigere batterij verdubbeld worden. Dan neemt het gewicht ook wat toe, van respectievelijk 699 gram tot 819 gram.

Tweakers meldt dat de Libretto ook in Nederland uitgebracht zal worden, voor een prijs van 1199 euro. De dualscreen-tablet zal vanaf eind augustus in de winkels liggen.

Slashgear had het apparaat al even in handen en was er over het algemeen wel over te spreken, vooral wat betreft het concept. De Libretto W100 bleek echter wel nogal aan de forse kant en ook de batterijduur is kort. De schermen zijn helder maar de aanraakfuncties werkten in het testexemplaar nog niet zo goed. Voor het lezen van ebooks is de batterijduur dus in elk geval niet toereikend, voor bijvoorbeeld tijdschiften of kranten kan het dualscreen wellicht wel goed gebruikt worden.

(Via: Slashgear.)

Vorig artikel‘B&N Nook voor 149 dollar’
Volgend artikeleLinea krijgt subsidie van Stimuleringsfonds
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in