eLinea krijgt subsidie van Stimuleringsfonds

0

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie toe te kennen aan eReaders Groep BV voor de ontwikkeling van eLinea. De subsidie is bedoeld voor het onderzoek naar een centraal en onafhankelijk artikelenplatform op internet.

eLinea werkt aan de ontwikkeling van een platform waarop lezers kunnen kiezen uit het aanbod van een groot aantal uitgevers en journalistieke schrijvers. Lezers kunnen zich abonneren op diverse artikelkanalen en de artikelen naar eigen keuze lezen op bijvoorbeeld smartphones, laptops, ereaders of tablets.

Het onderzoek waar de subsidie voor verleend is, richt zich er met name op hoe het artikelenplatform zodanig vorm kan worden gegeven dat het een voldoende groot en aansprekend aanbod presenteert van kwaliteitsvolle content, dat het in een groot gebruiksgemak voor de lezers voorziet evenals in een laagdrempelig en gemakkelijk betalingsmechanisme.

eReaders Groep BV is erg blij met dit besluit tot medefinanciering. Het ontwikkelen van een centraal en onafhankelijk artikelenplatform voor journalistieke content is belangrijk voor de branche. De ontwikkeling van eLinea stelt uitgevers en individuele schrijvers in staat de kansen van digitaal lezen optimaal te benutten. Daarnaast bestaat er bij de lezer grote behoefte aan meer digitale content en is het digitaal lezen vanuit milieuoogpunt ook erg belangrijk.

(Via: eLinea.)

Vorig artikelToshiba Libretto W100: dualscreen netbook
Volgend artikelNieuw besturingssysteem iPhone vandaag te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in