Nieuw besturingssysteem iPhone vandaag te downloaden

0

Vandaag komt Apple met de langverwachte update voor het besturingssysteem van de iPhone en iPod Touch. Deze update komt als voorloper op de nieuwe iPhone die binnenkort verkocht zal gaan worden. Voor bestaande bezitters van een iPhone of iPod Touch biedt het nieuwe iOS 4 ook veel nieuwe functies.

De belangrijkste nieuwe toevoeging voor digitale leesfanaten is de ondersteuning voor de iBooks app van Apple. Voortaan kunnen bezitters van een iPod Touch of een iPhone ook hun ebooks kopen in de iBookstore en lezen via de iBooks app. Eenmaal gekochte ebooks worden gesynchroniseerd zodat je op de iPad verder kunt gaan met lezen. Via de iBooks app kun je ebooks lezen in ePub-formaat en PDF-formaat. De app kan echter niet overweg met de beveiliging die op Nederlandstalige ebooks zit die je bijvoorbeeld bij Bol.com of Selexyz koopt.

Het meest opvallende van de update is de toevoeging van multitasking. Niet alles is daarbij echter mogelijk, Apple heeft ervoor gekozen om de functies die apps op de achtergrond kunnen uitvoeren te beperken om de batterij en snelheid niet teveel te belasten.

Enkele andere nieuwe functies van iOS 4 zijn folders voor apps, ingebouwde spellingscontrole, verbeteringen aan de mail-app, de mogelijkheid om apps cadeau te geven, HTML5 video’s in de Safari browser en allerlei kleinere aanpassingen aan het gebruiksgemak.

De update is overigen niet voor alle bezitters van een iPhone of iPod Touch (volledig) te gebruiken. Op de eerste generatie apparaten zal het nieuwe besturingssysteem helemaal niet werken, op de tweede generatie slechts gedeeltelijk en voor de nieuwste apparaten gaat de ondersteuning alleen zover als de hardware toestaat. Applicaties als FaceTime (videobellen) zullen dus nog op geen enkel apparaat werken.

Het nieuwe besturingssysteem zal vanaf vanmiddag of vanavond hier te downloaden zijn.

(Via: iPhoneclub.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in