Onafhankelijke auteur verkoopt meer dan miljoen ebooks via Amazon

0

De Amerikaanse schrijver John Locke mag zich vanaf deze week de eerste auteur zonder uitgeverscontract noemen die meer dan een miljoen ebooks via het Kindle-platform verkocht heeft. Locke belandt hiermee in het rijtje van wel traditioneel gepubliceerde auteurs als James Patterson, Stieg Larsson, Nora Roberts en Lee Child die ieder ook meer dan een miljoen ebooks via Amazon verkochten.

In totaal bestaat de groep auteurs die de grens van een miljoen Kindle-boeken gepasseerd zijn nu uit acht leden. Locke is de eerste die dat, zonder onder contract te staan bij een uitgever, zelf via het zogenaamde Kindle Direct Publishing-platform (KDP) behaald heeft. KDP stelt iedere uitgever en onafhankelijke auteur in staat zijn eigen boeken via Amazon te verkopen.

De auteur zelf schrijft zijn succes vooral toe aan het feit dat zijn boeken laag geprijsd zijn (0,99 dollar). Tot nu toe publiceerde hij negen romans via Amazon, waarvan er een op de bestsellerlijst van de New York Times belandde (Saving Rachel).

Onlangs publiceerde hij ook zijn eerste non-fictie boek, getiteld How I Sold 1 Million eBooks in 5 Months. In dit boek beschrijft hij hoe hij zonder literair agent of uitgever en zonder veel marketingkosten de mijlpaal van een miljoen verkochte ebooks behaalde.

(Via Amazon.)

Vorig artikelOn The Road van Jack Kerouac uitgebracht als iPad-app
Volgend artikelVeel interesse van boekhandels voor eBookstick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in