Veel interesse van boekhandels voor eBookstick

0

Een jaar geleden werd de eerste eBookstick geïntroduceerd, een USB-stick met daarop een vijftal ebooks behorende bij een bepaald thema. In de daaropvolgende maanden werden meer sticks uitgebracht, zoals rond het thema vrouwen, vakantie en management. Volgens de initiatiefnemers is de stick een regelrecht succes in de boekhandels.

De eBookstick is een initiatief van auteur en fotograaf Peter de Ruiter, in samenwerking met uitgeverij De Rode Kamer in Haarlem. Een jaar na de introductie zijn er via de eBooksticks al zo’n 25.000 ebooks aan retailers verkocht. Ter vergelijking: online werden er via het Centraal Boekhuis in 2010 in totaal rond de 350.000 ebooks verkocht. Meer dan 110 Nederlandse winkels hebben de eBookstick nu in de schappen liggen, waaronder diverse vestigingen van Selexyz.

De eBooksticks brengen ebooks naar de fysieke winkels toe, waardoor lezers ook in de boekenwinkel hun ebooks kunnen aanschaffen. Bovendien blijkt het door de geschenkverpakking een ideaal middel om ebooks cadeau te kunnen doen. Elke eBookstick bevat minstens vijf ebooks in ePub-formaat.

De boeken zijn niet voorzien van DRM-beveiliging, zodat ze eenvoudig op verschillende apparaten gelezen kunnen worden. De stick is te koop voor 19,95 euro, waardoor de ebooks erop meestal een stuk goedkoper zijn dan als ze los aangeschaft worden.

(Via Persbericht.)

Vorig artikelOnafhankelijke auteur verkoopt meer dan miljoen ebooks via Amazon
Volgend artikelBarnes & Noble boekt ondanks recordomzet toch verlies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in