Entourage Systems sluit deals voor studieboeken

0

De afgelopen dagen heeft Entourage Systems, de maker van de enTourage eDGe, een drietal deals gesloten over de levering van digitale studieboeken voor de dualscreen ereader. De nieuwe partners zijn O’Reilly, Cengage Learning en Chicago University Press.

Entourage Systems maakte de afspraken bekend in drie afzonderlijke persberichten. Door de deals komen er enkele duizenden nieuwe ebooks beschikbaar in de speciale ebookwinkel voor de enTourage eDGe. De maker van de ereader hoopt dat in het nieuwe studiejaar een groot aantal instellingen en studenten gebruik zullen gaan maken van de mogelijkheden van de ereader. Eerder maakte Entourage Systems ook al afspraken voor de levering van studieboeken met bijvoorbeeld Elsevier en Kluwer.

De enTourage eDGe is uitgerust met een 9,7-inch eInkscherm en een 10,1-inch LCD-scherm. De kruising tussen een ereader en een netbook heeft verder de beschikking over 4GB geheugen, Wifi- en Bluetooth-verbinding, een geheugenkaartingang en twee USB-poorten. Het LCD-scherm is met de vinger bedienbaar, het eInkscherm met een stylus. Als bestandsformaten ondersteunt de ereader onder meer ePub en PDF. Het apparaat heeft een gewicht van 1,36 kilo en is leverbaar in vijf verschillende kleuren.

De dualscreen-ereader draait op Android. Met dit besturingssysteem kunnen gebruikers ook zelf applicaties toevoegen aan het apparaat. De eDGe biedt geen toegang tot de officiële Android Market van Google, maar enTourage heeft een eigen App Store waarin het verschillende apps aanbiedt. Het apparaat is inmiddels ook in Nederland te bestellen in diverse webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in