Plannen over ebookverkoop worden geopenbaard op Frankfurter Buchmesse

78
0
DELEN

Op de komende Frankfurter Buchmesse kunnen uitgevers ingelicht worden over de markt van de ebookverkoop. Tijdens deze zogenaamde Publishers Launch Conference komen verschillende grote internationale bedrijven die ebooks verkopen spreken over hun plannen.

De laatste jaren hebben Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Google en OverDrive nieuwe distributiekanalen opgezet voor de verkoop van ebooks. Deze bedrijven maken het voor uitgevers mogelijk mensen direct wereldwijd te bereiken. Voor uitgevers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de plannen van de bedrijven die een groot aantal van hun ebooks zullen verkopen.

De uitgevers kunnen luisteren naar verkopers van ebooks op de eendagsconferentie Publishers Launch Conference met als thema ‘eBooks Around the World’. Onder de deelnemende bedrijven zijn o.a. Amazon, Anobii, Barnes & Noble, Google en Kobo.


Anobii
is de nieuwste aanbieder van ebooks. De Britse sociale netwerksite heeft zijn huidige website uitgebreid met ebookverkoop. Het vernieuwde platform is medegefinancierd door drie grote Britse uitgeverijen. Anobii combineert elementen van Facebook, Twitter en Wikipedia om bezoekers in staat te stellen om boeken, auteurs, lezers en onderwerpen te volgen. Deze nieuwe benadering maakt online ebookverkoop sociaal.

De Buchmesse 2011 vindt plaats op 12 t/m 16 oktober met als gastland IJsland. Niet alleen de Publishers Launch richt zich dit jaar op ebooks ook het vorig jaar geïntroduceerde
Sparks
is onder meer gericht op ebooks. Sparks heeft dit jaar als thema ‘connect to content’ over nieuwe bedrijfsmodellen waarin uitgeven wordt gezien als een mediabrede industrie.

De Publishers Launch vindt plaats op 10 oktober. Het programma van de Publishers Launch is nog niet bekend.

(Via: Publishing Perspectives)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER