Online is 1 op 4 verkochte boeken een ebook

0

Distributeur CB introduceerde vorig kwartaal een infographic met de laatste data over de ebookverkoop in Nederland en Vlaanderen. Voor het tweede kwartaal van 2014 komt het CB opnieuw met een dergelijk overzicht. Opvallend gegeven is dat inmiddels ruim 1 op de 4 online verkochte titels een digitaal boek is. Het aandeel ebooks in de totale afzet is opgelopen tot 4,7% over de afgelopen 12 maanden.

Fictietitels zijn het populairst onder e-lezers. Maar liefst 72% van de verkochte ebooks valt onder deze categorie. 96% van de verkochte ebooks is verder uitgerust met watermerk-beveiliging. Nog maar 1 op de 50 verkochte ebooks heeft Adobe DRM.

Het aanbod ebooks stijgt ook langzaam maar zeker. Er zijn nu ruim 33.000 titels leverbaar via het CB. 41% van de boeken die als papieren boek te koop zijn, kun je ook als ebook aanschaffen.

Verder bevat de infographic ook gegevens over het aantal apparaten dat er in Nederland circuleert. Volgens het CB, dat deze gegevens weer van GfK heeft, zijn er tot het tweede kwartaal van 2014 zo’n 1,2 miljoen ereaders verkocht in Nederland. Verder zijn er 7,4 miljoen tabletbezitters en 9 miljoen smartphonebezitters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in