De Duitse ebookmarkt is “booming”

0

Het gaat goed met de Duitse ebookmarkt. In het eerste half jaar van 2009 zijn daar al 65.000 ebooks verkocht. De gemiddelde prijs van de verkochte ebooks ligt rond de 10 euro.

Een van de katalysatoren voor de ebookgroei bij onze Oosterburen was de komst van de Sony ereader half maart. RandomHouse, een van de ebookstores die op de Duitse markt opereert meldde dat de omzet vanaf maart meer was dan in de laatste drie jaar.

Vooral de fictie en gidsen zijn ebooks die het goed doen in Duitsland. Deze doen het ook goed in de papieren verkoop. De cijfers zijn gebaseerd op een panel van 20.000 consumenten dat deelneemt aan een doorlopend onderzoek dat hun koopgedrag blootlegt.

De cijfers zijn een klein beetje ontnuchterend wel als je het vergelijkt met Amerika. Er wordt geschat dat Amazon ongeveer 10x zoveel ebooks verkoopt per week. Echt booming is de Duitse ebookmarkt dus nog niet. Het wachten is op Vodafone die met een eigen ereader zou komen. Ter vergelijking: Amerika heeft 307 miljoen inwoners tegenover 82 miljoen Duitsers. Amazon is al sinds 2007 bezig met de verkoop van ebooks, sinds de introductie van de eerste Kindle. Duitsland staat nog echt in de kinderschoenen voor wat betreft de verkoop van ebooks.

(Via: Lesen.net.)

(Update: demografische gegevens toegevoegd)

Vorig artikelKindle heeft marktaandeel van 45%, Sony 30%
Volgend artikelHTC wellicht in ereaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in