HTC wellicht in ereaders

0

De Taiwanese fabrikant HTC gaat zich waarschijnlijk met ebooks en ereaders bezig houden. HTC heeft een deal gemaakt met een provider die een winkel in ebooks begint. De provider wil nu dat HTC smartphones gaat maken met een scherm dat groot genoeg is voor ereaders.

De Taiwanese provider Chunghwa Telecom wil per september een ebookwinkel met de naam Hami openen. Voorlopig zal de Chineestalige boekenwinkel alleen in Taiwan opereren, er zijn echter ambities voor wereldwijde verkoop. De software die de ebooks moet gaan ondersteunen, wordt beschikbaar voor Windows Mobile, Android en iPhone OS.

Naast HTC heeft Chunghwa ook Microsoft als partner weten binnen te halen. De telecomprovider verwacht dat zij de ebookwinkel zullen voorzien van hardware en software. Voor HTC betekent dit fabricatie van smartphone software, maar het kan ook betekenen dat er ereaders gemaakt gaan worden die 3G of Wifi tot hun beschikking hebben om draadloos ebooks te kunnen downloaden. Het is echter nog niet bekend waar HTC voor zal kiezen.

(Via: Tweakers.net.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in