Murdoch sluit gratis Londonse krant, verliest £13 miljoen

0

De gratis Engelse krant The London Paper is door James Murdoch gesloten. Het verlies bedroeg £13 miljoen in 2008. De zoon van ’s werelds bekendste mediamagnaat verklaarde dat het gratis experiment de verwachtingen niet heeft waargemaakt.

Met de terugtrekking van de gratis krant is ook de gratis kranten oorlog ten einde gekomen in de Britse hoofdstad. Die was vergelijkbaar met de rivaliteit zoals die heerste tussen onze Metro en Spits. De redactie van de rivaliserende gratis krant, de London Lite, wacht geïnteresseerd af wat er gaat gebeuren. Omdat dit project ook verlies maakt, is het niet geheel ondenkbaar dat dit initiatief ook opgedoekt zal worden.

Eerder deze maand kondigde vader Rupert Murdoch al aan dat het nieuws op zijn websites niet meer gratis weggegeven zou worden. Het sluiten van een gratis papieren krant past ook zeer goed in deze strategie. De oplage van The London Paper ligt ongeveer op 500.000 stuks en was vooral gericht op jonge Londonse kantoormedewerkers. De waarschijnlijk laatste editie van de krant zal op 18 september 2009 uitgebracht worden. Daarna is het “Stop the presses”. Voorgoed.

(Via: Independent.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in