Kluwer brengt nieuwe boeken meteen als ebook uit

0

Uitgeverij Kluwer zal alle nieuwe boeken direct ook als ebook uitbrengen. Kluwer, uitgever van educatief en zakelijk materiaal, biedt nu via de ebookshop vooral juridische en fiscale titels. De komende tijd zullen ook titels op andere vakgebieden als ebook verkrijgbaar zijn.

De uitgeverij ziet dat professionals steeds meer digitaal en mobiel toegang willen tot informatie, met behulp van ereaders, smartphones en laptops. Alle boeken in de webshop zijn in ePub-formaat. De ebooks zijn beveiligd met Adobe DRM, en kunnen dus niet ongelimiteerd gekopieerd worden.

Joek Peters, Directeur Business Unit Juridisch bij Kluwer, stelt dat de uitgeverij met deze stap inspeelt op de behoefte van de klant: “Het is voor de professional makkelijker om meerdere boeken mee te kunnen nemen: naar huis, een cliënt of de rechtbank, maar even zo belangrijk draagt het gebruik van minder papier bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerste reacties van onze klanten in het Juridische segment zijn positief. Vooral de mogelijkheid om direct via de website te kunnen downloaden en daarna gelijk gereed voor gebruik wordt als een pre genoemd.”

Kluwer wil zich ook meer gaan richten op de opkomst van tablets. Peters: “Momenteel werkt Kluwer samen met de rechtbank Almelo in een pilot met een aantal rechters waar we iPad’s ter beschikking hebben gesteld, voorzien van onze juridische e-books. Via de iPad kunnen onder andere wetboeken in het formaat van een ebook worden geraadpleegd. Zo hebben de rechters altijd alle benodigde naslagwerken bij de hand. Een innovatie die met groot enthousiasme is ontvangen.”

(Via: Kluwer.)

Vorig artikelHachette reageert op Britse prijzenslag ebooks
Volgend artikel‘Epaper wordt wegwerpartikel’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in