Exbiblio maakt gedrukte tekst interactief

0
DELEN

Een start-up uit Seattle, Exbiblio, komt binnenkort met applicaties voor de iPhone en Android-toestellen waarmee een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan gedrukte tekst. Filmpjes die Exbliblio de afgelopen week op Youtube zette, laten zien waar het bedrijf heen wil.

De techniek lijkt wel wat op die van QR-codes, waarmee je via een mobiele telefoon online informatie bij een gedrukt artikel kunt opzoeken. Het verschil is echter dat bij Exbiblio elke tekst in wezen een soort QR-code is. Zo kun je makkelijk eerder geprinte documenten op de computer terugvinden, teksten die je in de krant of in een tijdschrift leest digitaal opslaan, gedrukte formulieren digitaal automatisch in laten vullen en verzenden, telefoonnummers die je ergens ziet bellen zonder het nummer in te typen en aanbiedingen op buitenadvertenties direct online bestellen.

Een van de oprichters van de start-up is Martin King, die eerder betrokken was bij de ontwikkeling van T9, de invoermethode voor tekst op een mobieltje.

In onderstaande video kun je zien hoe de techniek van Exbiblio in het dagelijkse leven gebruikt zou kunnen worden. Op het Youtubekanaal van Exbiblio zijn meer filmpjes te vinden.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER