Ebookplatform iDeniz stort zich op Nederlandse ebookmarkt

0

Het Nederlandse ebookplatform iDeniz maakt gebruik van het mondiale ebookplatform LibreDigital. Het platform biedt uitgevers op een snelle en eenvoudige manier toegang tot de grootste ebookaanbieders. Het bedrijf voert momenteel gesprekken met verschillende Nederlandse uitgevers.

LibreDigital is een platform dat zorgt voor de distributie van digitale content zoals ebooks, tijdschriften en kranten. Het bedrijf distribueert momenteel voor zeven van de tien grootste uitgevers ebooks naar ebookaanbieders waaronder Amazon Kindle Store, Google eBookstore, Sony Readerstore, Barnes & Nobles Nook en Apple iBookstore. LibreDigital was de eerste aggregator die ebooks voor Amazon distribueerde. Het platform is daarnaast ook actief op het gebied van digitale marketing.

Het Nederlandse platform iDeniz biedt uitgevers uit de Benelux de mogelijkheid om via één centraal distributiepunt de mondiale ebookmarkt te bereiken. iDeniz biedt bovendien diensten aan voor het converteren, het optimaliseren en het distribueren van digitale content.

‘We zijn dan ook zeer verheugd dat we uitgevers in de Benelux dezelfde tools kunnen aanbieden die worden gebruikt door internationale uitgevers voor het converteren, optimaliseren en distributie van hun content naar de grootste e-boekmarkten in de wereld zoals de Apple iBookstore. Nederlandse uitgevers kunnen zo gebruikmaken van de expertise van een e-boekplatform dat wereldwijd wordt gebruikt door veel van de toonaangevende uitgevers,’ aldus marketing manager van iDeniz, Gokhan Colkusu.

Op het moment is iDeniz in gesprek met verschillende Nederlandse uitgeverijen. Het bedrijf verwacht dat Apple’s iBookstore spoedig officieel geopend wordt in Nederland en voert hierover gesprekken met Apple.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelWall Street Journal betreedt Facebook met app
Volgend artikelDe iPad-krant The Daily nu ook in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in