Amazon lanceert leendienst voor Kindle-ebooks

0

De langverwachte leendienst die Amazon het afgelopen jaar in samenwerking met ebookdistributeur Overdrive ontwikkeld heeft, is vandaag gelanceerd. Deze dienst maakt het mogelijk voor Kindle-bezitters of gebruikers van de Kindle-apps om ebooks te lenen uit het aanbod van meer dan 11.000 Amerikaanse publieke bibliotheken.

Amerikaanse klanten van Amazon die een Kindle bezitten of gebruik maken van de gratis Kindle-apps kunnen vanaf vandaag eindelijk ebooks lenen uit het assortiment van ruim 11.000 publieke bibliotheken die zaken doen met Overdrive. Bovendien kunnen ze bookmarks maken, notities aanbrengen en passages markeren. Dankzij de Whispersync-technologie blijven deze aantekeningen en markeringen bewaard. Ook social media als Facebook en Twitter zijn in de leendienst van Amazon geïntegreerd.

De dienst werkt als volgt: de gebruikers raadplegen de website van de bibliotheek waar ze lid van zijn, kiezen een ebook dat ze willen lenen en opteren voor de functie ‘Send to Kindle.’ Ze worden dan doorverwezen naar Amazon.com, waar ze inloggen met hun Amazon-account. Daarna wordt het ebook automatisch (via Wi-Fi of 3G) verzonden naar het door hen geselecteerde apparaat. Wie geen internetconnectie heeft, kan het digitale boek ook eigenhandig naar zijn toestel overzetten met een USB-stick.

Het geleende ebook kan vervolgens gelezen worden op de Kindle, maar ook via de gratis Kindle-apps voor Anroid, iOS, PC, Mac, BlackBerry en Windows Phone, of in de browser met de Kindle Cloud Reader.

(Via: Amazon)

Vorig artikelDe iPad-krant The Daily nu ook in Nederland
Volgend artikelKB heeft twee miljoen krantenpagina’s online doorzoekbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in