Blurb lanceert ebookdienst voor iPad en iPhone

0

Het Amerikaanse Blurb biedt al langer software aan om foto- en tekstboeken te ontwerpen, die vervolgens afgedrukt kunnen worden of te koop aangeboden kunnen worden via Blurbs uitgeefplatform. Vanaf nu is het ook mogelijk om deze boeken goedkoop te converteren naar ebooks die gelezen kunnen worden op de iPad en de iPhone.

Met de Blurb-softwareprogramma’s Bookify en BookSmart kan je al enige tijd een eigen boek maken, dat je vervolgens kan laten printen of kan verkopen via de webshop van Blurb. Vanaf nu is het ook mogelijk om zo’n zelfgemaakt boek voor een prijs van 1,49 euro om te laten zetten in een ebook.

Interessant is dat ook een boek dat een hele tijd geleden – voor de lancering van Blurbs ebookdienst – gecreëerd werd nog geconverteerd kan worden. De auteur mag een dergelijk ebook eveneens te koop aanbieden in de online boekenwinkel van Blurb. Hij stelt zelf de prijs, en gaat bovendien met de volledige opbrengst aan de haal.

Een Blurb-ebook kan gelezen en gedeeld worden via Apple’s iOS-apparaten. Als vanzelfsprekend kan je hierbij gebruik maken van de technieken die beschikbaar zijn voor iOS, zoals in- en uitzoomen, zonder dat de beeldkwaliteit hieronder lijdt.

‘Het is niet langer uitsluitend de uitgever die bepaalt in welke vorm een boek op de markt komt’, zegt Blurb-CEO Eileen Gittins. ‘Deze eerste stap in de ebookmarkt is pas het begin voor Blurb. Er komt nog meer op dit gebied.’

(Via: Whiz-pr)

Vorig artikelAmazon vervangt Mobi door Kindle Format 8
Volgend artikelAmbo|Anthos en Contact brengen eBookkaart op de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in