Ambo|Anthos en Contact brengen eBookkaart op de markt

0

De uitgeverijen Contact en Ambo|Anthos uitgevers bieden samen met boekwinkelketen Libris sinds kort de eBookkaart aan. De eBookkaart lijkt op het Krasboek: het ebook is tastbaar gemaakt doormiddel van een kaart met een code waarmee je het ebook kunt downloaden.

Commercieel directeur van Ambo|Anthos, Marc Zwartjes, vertelt over de eBookkaart: “Ik heb iets soortgelijks twee jaar geleden in Amerika gezien. Het leek me een uitgelezen kans om e-boeken in de winkel te verkopen.” Momenteel worden er 24 titels aangeboden als eBookkaart vanaf 4,95 euro. Zowel romans, thrillers als non fictie worden aangeboden zoals Kleine Dingen van Nico Dijkshoorn en Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse. Klanten kunnen in de winkel een eBookkaart uitkiezen waarna de winkelier op de afgerekende kaart een sticker plakt met de bijbehorende code. Met deze code kan de klant zijn ebook thuis downloaden.

Het initiatief voor de eBookkaart komt van de uitgeverijen. De uitgerijen zochten een geschikte retailer om samen mee te werken en kozen voor Libris. “We kozen voor Libris onder meer vanwege de landelijke spreiding en de volumes”, aldus Marc Zwartjes.

Vorig jaar bracht PixelPerfect het vergelijkbare Krasboek op de markt. Eigenaar Peter de Ruiter legt uit dat het presenteren van een ebook nog steeds erg lastig is: “We zijn nog steeds op zoek naar de juiste vorm. Je moet je afvragen waar mensen waarde aan hechten, wat ze willen kopen. Mensen zien de kaart al snel als een folder. Vorig jaar hebben we het alternatieve e-boekgeschenk weggegeven, dat werkte wel heel goed.”

Het verschil tussen de eBookkaart en het Krasboek is dat een klant alleen een ebook kan downloaden als de winkelier de codesticker erop heeft geplakt, legt Zwartjes uit: “Maar of het werkt is afwachten. Veel zal ook afhangen van de manier waarop de boekhandelaar de kaart over het voetlicht brengt.”

“Het is nog een pilot, we gaan tot eind januari kijken of het aanslaat”, aldus Zwartjes.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelBlurb lanceert ebookdienst voor iPad en iPhone
Volgend artikelNederlandse editie van biografie Steve Jobs verkrijgbaar in iBookstore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in