Europese Raad debatteert over BTW-tarief ebooks

0

Het is velen al langer een doorn in het oog: het feit dat ebooks in tegenstelling tot papieren boeken onder het hoge BTW-tarief vallen. Frankrijk en Luxemburg verlaagden eigenhandig al het tarief, maar andere landen wachten op een Europa-brede oplossing. Deze week bespreekt de Europese Raad een voorstel om het BTW-tarief op ebooks gelijk te trekken met papieren boeken.

Het voorstel komt van Polen, volgens de Britse site The Bookseller. In de meeste Europese landen is er geen BTW op papieren boeken of wordt het lage tarief toegepast.

Pogingen om het BTW-tarief voor ebooks eveneens omlaag te krijgen mislukten tot nu toe, omdat ebooks door Europa worden gezien als dienst en niet als product.

De discussie over het BTW-tarief staat voor aanstaande donderdag op het programma.

Vorig artikelFinse krant experimenteert met ereader op zonne-energie
Volgend artikelTelefónica introduceert ‘Spotify voor ebooks’ in Spanje
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in