Omzet Nederlandse ebooks 6 miljoen gepasseerd

0

Nederlandse uitgevers hebben dit jaar tot nu toe voor 6,14 miljoen euro aan ebooks verkocht, meldt de Stichting Marktonderzoek Boekenvak. In oktober kwam de omzet van ebooks uit op bijna 600.000 euro.

De piek van dit jaar ligt hiermee nog steeds op juli, toen voor bijna een miljoen euro aan ebooks verkocht werd. De afgelopen drie maanden is de ebookverkoop ongeveer op een gelijk niveau gebleven. Ten opzichte van 2010 is er wel een grote stijging te zien, toen kwamen de verkopen over heel het jaar uit op 3,7 miljoen euro.

De cijfers lijken erop te wijzen dat de opening van de Nederlandstalige iBookstore, eind september, geen grote impact heeft gehad op de verkopen. Wel is het zo dat nog lang niet alle beschikbare Nederlandse ebooks ook in de iBookstore aangeboden worden. Van de ruim 9.200 digitale titels zijn er ongeveer 2.400 te koop in de iBookstore.

Het aandeel non-fictie in de ebookverkopen is de laatste tijd toegenomen. In oktober ging het bij bijna 15 procent van de verkochte ebooks om non-fictie, in juni was dat nog 9 procent.

De Stichting Marktonderzoek Boekenvak publiceert de cijfers over ebookverkoop in samenwerking met GfK. Begin deze maand bleek dat deze cijfers een onduidelijk beeld geven van de Nederlandse ebookmarkt. In de cijfers worden namelijk ook verkopen van Nederlandse uitgevers aan Belgische klanten meegeteld.

(Via Boekblad.)

Vorig artikelAmerican Booksellers Association lanceert app voor boekhandels
Volgend artikelLINDA eerste Nederlandse tijdschrift met Layar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in