Kobo Arc beschikbaar in Nederland

0

De Kobo Arc is gearriveerd in Nederland. De 7-inch tablet is vanaf nu te bestellen bij boekwinkelketens Libris en Blz., officiële partners van Kobo. Vanaf vrijdag zal de tablet naar verwachting verzonden worden naar klanten.

De Kobo Arc is een nieuwe Android 4-tablet van het Canadese ereadingplatform. Het apparaat gaat de concurrentie aan met andere op lezen gerichte 7-inch tablets. Dat doet het met behoorlijk indrukwekkende specificaties. Zo heeft de tablet een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels, een dualcore processor met een snelheid van 1.5GHz en een batterijduur van 10 uur.

Via Libris is momenteel de zwarte versie te bestellen die is uitgerust met 16GB schijfruimte. In reactie op de vraag of ook modellen met meer schijfruimte naar Nederland komen laat Libris weten dat dit in 2012 niet meer zal gebeuren. Kobo brengt ook nog modellen met 32 en 64GB op de markt, maar deze zullen op zijn vroegst in januari of februari via Libris verkrijgbaar zijn.

Ook qua prijs onderscheidt de Arc zich van de concurrentie. Waar de Google Nexus 7 vanaf €249,- en de iPad mini vanaf €329,- over de toonbank gaan, heeft de Arc een prijskaartje van €199,-. Kobo zet de tablet in de markt als leesapparaat. Zo heeft het bedrijf de standaard-interface van Android aangepast en kun je bijvoorbeeld je content organiseren in zogenaamde ‘Tapestries’ , waarbij je op basis van je leesgedrag persoonlijke aanbevelingen krijgt.

Je kunt de Kobo Arc hier bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in