Aldiko nu ook met Adobe DRM-ondersteuning

0

De makers van de Android-leesapplicatie Aldiko hebben een nieuwe versie vrijgegeven waarmee het nu ook mogelijk is beveiligde ePub-bestanden te openen. De betaalde Premium-versie is nu al te downloaden in de Android Market, in een later stadium zal ook de gratis versie de update naar 2.0 krijgen.

Aldiko is al enige tijd een van de beste en populairste ereader-applicaties voor Android-apparaten. Nu steeds meer ebookwinkels (zoals Bol.com) inmiddels hun eigen app op de markt hebben gebracht neemt de concurrentie snel toe. Veel van die apps van ebookwinkels hebben echter vaak niet veel opties bij het weergeven van tekst. Aldiko blinkt daarin juist uit.

Een van de grootste veranderingen aan Aldiko is de mogelijkheid beveiligde ebooks te openen. Hierdoor kun je nu ook ebooks die je bij (Nederlandse) webwinkels koopt eenvoudig via de app lezen. Tot voor kort ondersteunde Aldiko enkel onbeveiligde ePub-bestanden.

De nieuwste versie van Aldiko biedt naast Adobe-ondersteuning ook opties als het kopiëren, delen en doorzoeken van tekst. Verder kun je woorden opzoeken in een woordenboek en heeft de app verschillende mogelijkheden om de weergave naar eigen smaak aan te passen, zoals diverse lettertypes en lettergroottes. Nieuwe ebooks kun je op verschillende manieren in de applicatie zetten. Aldiko ondersteunt het direct via de browser openen van ebooks maar heeft ook een uitgebreide importeerfunctie.

Aldiko 2.0 is te downloaden in de Android Market. De Premium-versie kost ca 2,27 euro.

Vorig artikelEerste beelden van interface Notion Ink Adam
Volgend artikelAmazon verkoopt 8 miljoen Kindles in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in