Barnes & Noble en Amazon gaan stripboekconcurrentie aan

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble (B&N) heeft gisteren bekend gemaakt digitale stripboeken direct via de Nook Color en Nook Tablet aan te bieden. De boekwinkelketen doet dit in samenwerking met Viz Media, een van de grootste Amerikaanse uitgeverijen van manga. Vanaf gisteren zijn digitale edities van de manga’s te koop via de Nook-apparaten.

Via de Nook-apparaten wordt een grote collectie titels van Viz Media aangeboden. Het aanbod omvat meer dan honderd delen van achttien verschillende series. B&N heeft bekend gemaakt nieuwe titels toe te voegen en wekelijks digitale previews. De edities van de manga’s zijn geprijsd van 4,99 dollar tot 9,99 dollar.

Barnes & Noble en Amazon zijn in een concurrentiestrijd verwikkeld op het gebied van digitale stripboeken voor tablets. Beiden verkopen Android-tablets die geschikt zijn om stripboeken in kleur te tonen. In oktober hadden de partijen de eerste aanvaring. Amazon had met stripboekuitgeverij DC Comics een overeenkomst gesloten om de digitale edities van de honderd beste stripboeken van DC Comics vier maanden lang exclusief via de Kindle Fire aan te bieden. B&N reageerde op deze overeenkomst door de honderd titels uit alle B&N-winkels te halen.

(Via: Mediabistro)

Vorig artikelMis het niet: e-reading & tabletevent 2012
Volgend artikeleLinea gaat offline maar komt terug met vernieuwde versie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in