Apple past contracten met Europese uitgevers aan na schikking

0

Apple heeft in een bericht aan uitgevers laten weten dat ebooks voortaan bij concurrerende winkels lager geprijsd mogen worden. Tot voor kort hanteerde Apple het principe dat uitgevers hun ebooks nergens goedkoper mochten aanbieden dan de prijs in de iBookstore.

De Europese Commissie startte onder meer vanwege deze clausule van Apple een onderzoek naar prijsafspraken tussen het bedrijf en enkele grote uitgevers. Vorige week werd bekend dat er een schikking tussen Apple, de uitgevers en de Europese Commissie bereikt is. Onderdeel van die schikking was dat Apple de voorwaarden aan moest passen.

In een mail naar uitgevers meldt Apple nu dat het bedrijf niet langer “prijspariteit” zal afdwingen. In elk geval tot 18 december 2017 gelden deze vernieuwde regels voor de verkoop van ebooks via Apple in de gehele EU.

Door deze stap kunnen uitgevers met individuele boekenwinkels in onderhandeling over de prijzen van hun boeken. Ebookwinkels kunnen daardoor ook makkelijker stunten met prijzen, iets wat Amazon in het verleden vaak deed. De aangepaste contracten van Apple gelden overigens nog niet in de VS, waar het bedrijf nog steeds onderwerp van onderzoek is in verband met dezelfde zaak.

(Via MacRumors)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in