Draadloos ebooks kopen met BeBook Neo

0

De BeBook Neo die tijdens de CES werd aangekondigd kan sinds vandaag worden besteld. Interessant is dat de Neo is voorzien van een ebook portal, welke een selectie van verschillende ebookshops omvat. De Neo is voorzien van wifi, waardoor ebooks draadloos aangeschaft en gedownload kunnen worden.

De Neo weegt 300 gram en heeft een 6” eInk scherm, dat acht grijstinten kan weergeven. Met de meegeleverde stylus kunnen er aantekeningen in ebooks gemaakt worden. Hiervoor wordt touch technologie van Wacom gebruikt, die onder het eInk scherm wordt aangebracht. Het scherm behoudt daardoor zijn contrast en reflecteert niet, zoals het geval is bij sommige andere ereaders die met touchbediening zijn uitgerust.

Het in Nederland gevestigde Endless Ideas liep al langer met het plan rond om een wireless ereader in de handel te brengen, maar het lukte niet om de 3G connectiviteit van de BeBook 2 prijstechnisch voldoende interessant te vermarkten. Met de Neo wordt het 3G probleem omzeild, de ereader maakt gebruik van standaard wifi verbindingen om draadloos contact te leggen met ebookshops.

De ereader kan overweg met ePub en pdf ebooks, met of zonder Adobe drm. Met andere woorden: de beveiligde ebooks die door de meeste Nederlandse ebookshops worden geleverd kunnen door dit apparaat gelezen worden. Ook kan de ereader overweg met Mobipocket, maar dan alleen de onbeveiligde variant. De ingebouwde accu zou goed moeten zijn voor ongeveer 7000 page turns, voordat deze weer opgeladen moet worden.

De ingebouwde ebook portal bevat een overzicht van ebookshops, gerangschikt per land. Het is nog niet bekend welke Nederlandse ebookshops er in de portal opgenomen zijn.

Klanten die nu een Neo bestellen ontvangen deze medio februari, aldus de fabrikant. De verkoopprijs is € 299,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in