Amazon geïnteresseerd in Liquavista voor nieuwe tablet?

0

Het in Nederland ontwikkelde Liquavista-scherm, in 2011 overgenomen door Samsung, zou wel eens een rol kunnen spelen bij plannen van Amazon voor een nieuwe kleuren-ereader of energiezuinige tablet. Volgens blogger The Digital Reader zijn er steeds meer aanwijzingen dat Amazon de techniek wil gebruiken of zelfs wil overnemen van Samsung.

Liquavista, een spin-off van Philips, is een schermtechniek die gebruik maakt van electrowetting, een energiezuinigere techniek dan de huidige LCD-schermen. Ook heeft de techniek als voordeel dat het gebruik maakt van omgevingslicht om een beeld te vormen, waardoor de schermen ook in zonlicht te gebruiken zijn.

The Digital Reader bracht vorige week het bericht dat er op LinkedIn een relatie was gelegd tussen een HR-manager van Amazon en een bestuurder van Liquavista. Dat is op zich nog geen bewijs voor een overname, maar het laat wel zien dat er contact is gelegd, met wat voor doel ook. Ook vond hij diverse vacatures bij Amazon die laten zien dat het bedrijf van plan is om zelf met de productontwikkeling van schermen bezig te gaan.

Een andere interessante ontwikkeling is het feit dat Amazon begin 2013 een nieuwe BV in Nederland is gestart onder de naam Amazon Development Center. Dit bedrijf is gevestigd op Schiphol en lijkt vooral bedoeld om financiële zaken te regelen. Nu is het zo dat veel internationale bedrijven in Nederland een holding hebben, dus ook dit hoeft niets te zeggen over mogelijke interesse van Amazon in Liquavista.

Voorlopig zijn er dus alleen maar lichte aanwijzingen en zeker geen bewijzen dat Amazon voor een volgende Kindle of Kindle Fire gebruik gaat maken van een Liquavista-scherm. Wel treffend is dat juist enkele weken geleden een nieuw filmpje over op Youtube is geplaatst waarin een blik geworpen wordt op de laatste stand van zaken van deze nieuwe generatie schermen. In dat filmpje praat CEO Johan Feenstra onder meer over een 9,7-inch scherm (even groot als de iPad) en laat hij een prototype zien van een scherm van die grootte.

Hieronder vind je dat nieuwe filmpje:

Vorig artikelKom ook naar het e-reading & tablet-event op 19 maart 2013
Volgend artikelKassa Groen: de duurzaamheid van een ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in