Amazon komt met Kindle Textbook Creator om lesmateriaal in ebooks om te zetten

0

Amazon heeft vandaag een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee docenten en uitgevers van educatief materiaal eenvoudig ebooks kunnen maken van de lesstof. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met iBooks Author van Apple.

De nieuwe educatieve tak van Kindle Direct Publishing is er op gericht om educatieve content uit te geven op de ereaders, tablets en smartphones van Amazon en op apparaten waar een Kindle-app op staat. Docenten kunnen hun lesmateriaal vanuit PDF via enkele stappen converteren naar het Kindle-formaat.

Studenten die de met Kindle Textbook Creator gemaakte boeken kopen kunnen gebruik maken van allerlei handige opties om het leren makkelijker te maken, zoals markeren in diverse kleuren, aantekeningen bijhouden, flashcards maken op basis van de tekst en woorden opzoeken in de ingebouwde woordenboeken.

Het hulpprogramma is momenteel alleen in het Engels beschikbaar, maar er is al wel een Nederlandse introductiepagina.

Vorig artikel22% meer ebooks verkocht in 2014
Volgend artikelTom Kabinet komt met ‘Spotify voor ebooks’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in