Ereaderfabrikant Hanvon komt met nieuwe tablet

0

Volgende maand introduceert de Chinese ereaderfabrikant Hanvon op de Duitse technologiebeurs CeBIT een zoveelste Android-tablet. De HPad A112 heeft een schermgrootte van 7 inch en een resolutie van 800 bij 600 pixels, en draait op het Android 2.2-besturingssysteem.

Zowat alle hardwarefabrikanten schakelen dezer dagen over op de productie van tablets, ook de merken die de markt van digitaal lezen in eerste instantie betraden met eInk-readers, in de slipstream van Amazon. Zo ontstond eind vorige week het gerucht dat er een Sony-tablet in de maak is en begin maart presenteert ook Hanvon – dat in de Benelux een aantal ereaders verkoopt, en op de CES-beurs nog met een eerste eInk-reader in kleur op de proppen kwam – een nieuwe tabletcomputer: de HPad A112.

Het is echter niet de eerste door Hanvon geproduceerde tablet. In januari introduceerde de Chinese fabrikant, eveneens op CES, de HPad A116. Beide tablets van Hanvon leggen de focus op het digitaal lezen van ebooks en magazines. Het scherm van de HPad A116 heeft een hogere resolutie, maar het A112-model heeft dan weer meer functies, waaronder 3G, WiFi, Bluetooth en GPS. Verder heeft de nieuwe HPad een HDMI- en USB-poort, een batterij van 3300 mAh en een 3-megapixel camera. De HPad A112 zal naar verluidt zo’n 399 euro kosten.

De CeBIT-beurs, waar Hanvon de nieuwe HPad zal voorstellen, vindt tussen 1 en 5 maart 2011 plaats in het Duitse Hannover. Ook onder meer ASUS, ECS en AOC zullen er nieuwe tablets presenteren. Veel van de grotere fabrikanten hebben hun nieuwe tablets al eerder op CES in Las Vegas aan het publiek getoond.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikel‘Amazon en Bol.com niet akkoord met nieuwe regels Apple’
Volgend artikelEreader van Spring Design uit de handel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in