Nieuwe iTunes-versie moet content beter vindbaar maken

0

Apple zal later dit jaar met een update van het programma iTunes komen om gebruikers makkelijker nieuwe muziek, applicaties en boeken te laten vinden. Volgens website 9to5mac zullen waarschijnlijk zowel het programma voor PC en Mac een update krijgen als ook de ingebouwde applicaties op iPad en iPhone.

Een veelgehoorde klacht bij Apple-gebruikers is dat het met het programma iTunes lastig is om muziek, apps of digitale boeken van minder populaire of onbekende artiesten en auteurs terug te vinden. Op dit moment is iTunes er vooral op gericht om snel door lijsten met bestsellers te bladeren.

Apple heeft aan muzieklabels en partners laten weten dat het bedrijf de contentwinkel pakkender wil maken. Een belangrijk element bij de geplande vernieuwing is interactiviteit. Apple’s doel is om manieren te ontwikkelen waarmee gebruikers sneller en makkelijker nieuwe en interessante content kunnen vinden.

iTunes is sinds 2009 niet meer ingrijpend vernieuwd. Het aantal apps, muzieknummers en digitale boeken in de webwinkel is sinds die tijd explosief gegroeid. De eerste beelden van de nieuwe iTunes Store worden van de zomer verwacht, de lancering van de winkel zou vervolgens in de herfst plaats kunnen vinden.

(Via 9to5mac.)

Vorig artikelBarnes & Noble brengt nieuwe, goedkopere Nook Tablet uit
Volgend artikelVeronica Magazine lanceert sociale televisiegids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in