Veronica Magazine lanceert sociale televisiegids

0

Veronica Magazine heeft haar televisiegids op de tablet en smartphone vernieuwd met de Veronica Magazine TV App. De televisiegids speelt in op het sociale aspect van tv-kijken. Met de app kun je onder andere zien waar je Facebookvrienden naar kijken en kun je gemakkelijk volgen wat er op Twitter gezegd wordt over je favoriete programma.

De Veronica Magazine TV App is beschikbaar voor zowel iPhone, iPad, Android smartphones en tablets. De app biedt een handig overzicht van 124 zenders. Bij programma’s wordt weergegeven wat de waardering is, wat er getweet wordt op de officiële hashtag van het programma, of het programma ‘trending topic’ is op Twitter en of er foto-of videomateriaal beschikbaar is. Deze video’s worden geopend in een eigen player en passen zich aan aan het scherm van je apparaat.

De app kan desgewenst gekoppeld worden aan je Facebookprofiel, waardoor je kunt zien wat je vrienden kijken, kunt delen wat je zelf kijkt en wat je van een programma vindt. Door programma’s in de app te waarderen, leert de app welke uitzendingen passen bij jouw interesses en krijg je op den duur gepersonaliseerde tv-tips. In de toekomst zal het ook mogelijk worden meteen vanuit de app deel te nemen aan Twitterconversaties. De app staat onder redactie van Veronica Magazine en maakt onder andere gebruik van de meer dan dertigduizend eigen filmrecensies.

De core business van Digitaal Veronica Uitgeverij is het printmagazine, maar Veronica Magazine wil met deze app meebewegen met de overstap van papier naar tablet en mobiel. De uitgever ziet dat televisiekijkers nog nauwelijks gebruik maken van de traditionele televisiegids, maar wel vaak met tablet op schoot naar programma’s kijken. Met het mogelijk maken van interactie en online conversaties binnen een digitale televisiegids springen zij handig in op deze ontwikkeling.

De app is gratis voor zowel iPhone, iPad als Android smartphone en tablet.

Via: Frankwatching.

Vorig artikelNieuwe iTunes-versie moet content beter vindbaar maken
Volgend artikelAmazon verwijdert 5.000 ebooks uit winkel na prijsconflict

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in