PVI toont kleuren eInk-schermen

0

De ontwikkeling van kleurenschermen is nu een van de belangrijkste doelen van fabrikanten van ereaderschermen. Op een vakbeurs in Shenzhen toonde de grootste fabrikant, PVI, een tweetal prototypes van kleurenschermen.

Het gaat om een scherm van 6 inch en een scherm van 9,7 inch. De schermen tonen animaties, maar de verversingssnelheid is nog niet genoeg voor een acceptabele weergave van video. PVI heeft de techniek al aan Amazon en Barnes & Noble getoond, het is echter nog niet bekend of de schermen ook in hun ereaders verwerkt zullen worden.

PVI verwacht massaproductie van de kleurenschermen te starten in het laatste kwartaal van 2010. De techniek die gebruikt wordt, bouwt voor een deel voort op bestaande technologie. Bovenop een standaard eInk-scherm ligt een extra laag met een kleurenfilter. De kleurenschermen hebben meer energie nodig dan de monochrome eInk-schermen. Volgens PVI blijft het verschil in batterijduur beperkt.

Een filmpje over de nieuwe kleurenschermen:

Voegen kleurenschermen echt iets wezenlijks toe aan ereaders, of is het een verloren strijd in vergelijking met tablets als de iPad en de HP Slate? Een van de gebieden waar kleurenschermen wellicht van pas zouden komen is bij digitale stripboeken. Voor echte stripboekfanaten zou het de investering misschien wel waard kunnen zijn.

(Via: E-Ink Info.)

Vorig artikelDigitale strips lezen: een inleiding
Volgend artikelKindle voor iPad en tablets
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in