Duitse internetpiraten downloaden massaal ebooks

0

In opdracht van de Duitse uitgeversvereniging onderzochten Manuel Bonik en Andreas Schaale van het Ierse bedrijf Lisheennageeha Consulting de ebookpiraterij in Duitsland. Volgens hun studie zijn er in Duitsland “al miljoenen gebruikers van illegaal gekopieerde ebooks”.

Het onderzoek wijst uit dat vooral internationale bestsellers en wetenschappelijke ebooks gratis terug te vinden zijn op diverse torrentsites. Ook gekraakte luisterboeken en hoogwaardig ingescande kranten en magazines worden op het internet te grabbel gegooid. Zo zouden nieuwe edities van het Duitse tijdschrift Der Spiegel een halfuur nadat abonnees ze ontvangen hebben al online staan. En een internetfreak die schuilgaat achter de gebruikersnaam ‘2nicegirl’ heeft al 1440 boeken van de Duitse wetenschapsuitgeverij Thieme Chemistry ingescand en gratis op het web gezet.

Duitsland blijkt dus ‘vruchtbare grond’ te zijn voor ebookpiraten. Dat de Duitse boekenindustrie twijfelt over de juiste prijsstelling van digitale boeken, en bijgevolg nog vaak te hoge prijzen hanteert, is een mogelijke verklaring voor het illegale downloadgedrag van de Duitsers. Bovendien is er in Duitsland nog een relatief beperkt aanbod aan digitale boeken. En als het aanbod gelimiteerd is en de prijzen te hoog zijn, worden consumenten al snel in de verleiding gebracht om illegaal te gaan downloaden.

(Via:Deutsche Welle)

Vorig artikelBestsellerauteur Barry Eisler weigert lucratief contract en publiceert zelf
Volgend artikelAmazon opent eigen applicatiewinkel voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in