Amazon opent eigen applicatiewinkel voor Android

0

Amazon heeft vandaag een applicatiewinkel voor Android geopend. Onder de naam ‘Amazon Appstore for Android’ biedt het vanaf nu verschillende applicaties die op smartphones en tablets gebruikt kunnen worden. De applicaties kunnen via een speciale markt-applicatie van Amazon of via het web gedownload worden.

De nieuwe applicatiewinkel van Amazon heeft een speciale ‘Test Drive’-omgeving waarmee applicatie voor aanschaf kosteloos in de browser uitgeprobeerd kunnen worden. Amazon heeft deze functie ingebouwd om zo gebruikers meer overzicht te bieden en ze te helpen relevante apps te vinden.

Amazons applicatiewinkel is volledig geïntegreerd in de website van Amazon en biedt daardoor dezelfde mogelijkheden als andere afdelingen van de webwinkel. Zo krijgen gebruikers gepersonaliseerde aanbevelingen, en worden apps voorzien van productbeschrijvingen en reviews van andere gebruikers. Ook is de 1-click-betaalfunctie van Amazon voor de apps te gebruiken. De applicaties in Amazons winkel worden voordat ze te koop worden aangeboden eerst door Amazon zelf getest .

De Android Appstore van Amazon is op dit moment enkel beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten. In een later stadium zal de winkel ook in andere landen te gebruiken zijn. Gebruikers kunnen elke dag een normaal betaalde applicatie gratis downloaden. Vandaag is dat ter introductie het nieuwe Angry Birds-spel.

(Via Amazon.)

Vorig artikelDuitse internetpiraten downloaden massaal ebooks
Volgend artikelMicrosoft en Apple voeren patentenstrijd op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in