Microsoft en Apple voeren patentenstrijd op

0

Zowel Microsoft als Apple hebben de afgelopen dagen hun strijd rond patenten opgevoerd. Beiden richten zich indirect op Google’s besturingssysteem Android. Microsoft klaagde Barnes & Noble en fabrikanten van de Nook ereader en tablet aan voor het schenden van patenten. Apple klaagde internetwinkel Amazon aan voor het gebruik van de term App Store in relatie tot de eigen Android-markt die Amazon vandaag gelanceerd heeft.

Microsoft heeft de Internationale Handelscommissie van de VS gevraagd de import van de Nook te stoppen. Het bedrijf doet dit omdat de Nook verschillende patenten van Microsoft zou schenden. Het gaat om patenten rond het besturingssysteem Android, op het gebied van de interactie op het apparaat bij onder andere het surfen op internet en het lezen van ebooks. Andere bedrijven die Android-tablets op de markt hebben betalen aan Microsoft voor het gebruik van de patenten, Barnes & Noble weigert dit. Het bedrijf wilde niet reageren op de actie van Microsoft.

Tegelijk heeft Apple een aanklacht ingediend tegen Amazon vanwege het schenden van een patent op de naam App Store. Amazon heeft vandaag een eigen markt voor Android-applicaties geopend en gebruikt daarvoor de naam Appstore. Volgens Apple misleidt deze benaming mogelijke klanten. Verschillende concurrenten van Apple hebben dan ook andere namen voor hun applicatiewinkels. Zo gebruikt Google de naam Android Market en Microsoft de naam Marketplace.

(Via: Financial Times.)

Vorig artikelAmazon opent eigen applicatiewinkel voor Android
Volgend artikelSamsung lanceert dunste tablets met Galaxy Tab 10.1 en 8.9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in