Samsung lanceert dunste tablets met Galaxy Tab 10.1 en 8.9

0

Samsung heeft vandaag twee nieuwe tablets gepresenteerd. De al eerder getoonde Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9 zijn volgens het bedrijf met 8,6 millimeter de dunste tablets ter wereld. Beide Galaxy Tabs, die draaien op het Android 3.0-platform, zijn voorzien van Samsungs eigen TouchWiz gebruikersinterface.

Enige tijd geleden toonde Samsung al een eerste versie van de Galaxy Tab 10,1, maar de definitieve tablet is nog weer sterk verbeterd. Opvallend genoeg is dat juist op de punten waarmee de iPad 2 zich op dit moment nog vooral onderscheidt: de dikte en het lichte gewicht. Zowel de Tab 8,9 als de Tab 10,1 worden 8,6 millimeter dik, de grote tablet weegt 595 gram en de kleinere zal 470 gram wegen. De Tabs krijgen verder onder meer een dualcore processor, ondersteuning voor Flash en stereo surround sound speakers. Ze zullen beschikbaar komen in verschillende versies, met en zonder 3G-verbinding.

Als eerste zal de Tab 10,1 verkocht gaan worden, vanaf 8 juni. Prijzen voor deze tablet liggen op 499 dollar voor de 16GB-versie en 599 voor de 32GB-versie. De Tab 8,9 zal vervolgens verkocht gaan worden voor respectievelijk 469 dollar en 569 dollar.

“De Galaxy Tab 10.1 en 8.9 zijn sterke voorbeelden van Samsungs continue innovatievermogen. De nieuwe Galaxy Tabs laten zien hoe wij alles op alles zetten om de beste tablets te ontwerpen die aan de behoeften van consumenten voldoen,” zegt Geert Mol van Samsung Mobile Nederland. “Met design- en displayinnovaties bieden wij een toonaangevende ervaring.”

Met het Live Panel menu van de TouchWiz interface kun je het startscherm naar eigen smaak inrichten. Bijvoorbeeld met foto’s, favoriete websites en feeds van sociale netwerken. De interface bevat daarnaast een pakket veelgebruikte functies, zoals een taakmanager, agenda en een muziekspeler.

De Readers Hub en de Music Hub op de Tabs geven direct toegang tot meer dan 2,2 miljoen boeken, 2.000 kranten in 49 talen, 2.300 tijdschriften in 22 talen en 13 miljoen tracks. Ook voor zakelijk gebruik zijn de Galaxy Tab 10.1 en 8.9 heel geschikt. In samenwerking met Cisco, Sybase, SAP en Citrix heeft Samsung een toonaangevend pakket beveiligingsoplossingen ontwikkeld, dat op beide Tabs is geïntegreerd.

(Via: Persbericht.)

Vorig artikelMicrosoft en Apple voeren patentenstrijd op
Volgend artikelRechter wijst Google Books Settlement terug naar tekentafel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in