“Samsung wil Liquavista verkopen aan Amazon”

0

Samsung zou af willen van de in 2011 gekochte Nederlandse schermontwikkelaar Liquavista. Naar verluidt ziet het Koreaanse bedrijf geen toekomst in de schermtechniek. Mogelijk zou Amazon het willen toepassen in toekomstige kleurenereaders.

Liquavista, een spin-off van Philips, maakt schermen die geen gebruik maken van achtergrondverlichting maar juist van opvallend licht. Hierdoor zijn ze onder andere in zonlicht goed leesbaar. Daarnaast springen ze zuiniger met energie om dan bestaande LCD-schermen. Juist deze twee eigenschappen maken ze geschikt voor ereaders.

Toen Samsung het Nederlandse bedrijf overnam keek het nadrukkelijk naar een toepassing in tablets. Nu LCD-schermen zelf ook steeds zuiniger en beter buiten zichtbaar zijn, valt een deel van de potentiële markt voor Liquavistaschermen weg.

Eerder dit jaar doken er al geruchten op dat Samsung en Amazon in gesprek zouden zijn over een overname. Nieuwsdienst Bloomberg voedt deze geruchten door een anonieme bron aan te voeren. Volgens deze bron zou Samsung de Nederlandse ontwikkelafdeling voor minder dan $100 miljoen willen verkopen.

Amazon zou geïnteresseerd zijn, maar geeft vooralsnog geen commentaar op de geruchten. Ook Liquavista wilde niet reageren. Samsung zelf ontkent het gerucht niet en zegt dat het “allerlei mogelijkheden” onderzoekt, “inclusief verkoop”.

Bloomberg

Vorig artikelReview: Amazon Kindle Paperwhite
Volgend artikelKobo Arc krijgt update naar Android 4.1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in