Kobo Arc krijgt update naar Android 4.1

0

Kobo heeft de Arc-tablet een update gegeven. Hiermee beschikt de tablet over Android 4.1, bijgenaamd Jelly Bean. Met Jelly Bean komen er een aantal nieuwe functies naar de tablet, waaronder bijvoorbeeld de app Google Now.

Dit zijn de belangrijkste updates die er volgens Kobo aan de Arc zijn toegevoegd:

Google Now™. Ideaal voor Kobo Arc gebruikers die veel onderweg zijn en op zoek naar een manier om hun drukke schema te organiseren. Google Now biedt gepersonaliseerde informatie aan de hand van locatie, tijdstip en afspraken in de agenda. Daarnaast toont Google Now restaurants in de omgeving, waarschuwt om eerder te vertrekken wanneer er in de ochtend file staat, weet wanneer de trein arriveert, geeft scores van belangrijke wedstrijden door, en nog veel meer.

Uitgebreide notificaties. Kobo Arc gebruikers hoeven nooit meer iets te missen dank zij de uitgebreide en verbeterde notificaties. Met Jelly Bean kunnen ze in de notificatiebalk notificaties van verschillende apps openen en in bekijken zonder dat de app hoeft te worden geactiveerd. Met slechts een veeg van de vinger zijn de notificaties te lezen.

Verbeterde zoekopties. Online informatie vinden is met behulp van tekst- en stemopdrachten nog nooit zo eenvoudig geweest. Google Search kan direct vanuit het versleutelde scherm worden geopend door het scherm met één veeg omhoog te bewegen. Wanneer men vervolgens hardop “Google” zegt, wordt in het Google scherm direct Voice Search geopend.

Geoptimaliseerde stemherkenning en verbeterde woordvoorspelling. Met de nieuwe upgrade introduceert Jelly Bean ook tekst-naar-spraakmogelijkheden en spraakherkenning. met spraakherkenning is het mogelijk om tekst te dicteren zonder internetverbinding. Voor hen die liever typen, is er een compleet nieuw toetsenbord. Typen doet men door de vingers over de letters te laten glijden, terwijl tegelijkertijd woorden worden herkend.

Face Unlock. De Kobo Arc is nog nooit zo veilig geweest. De verbeterde Face Unlock, of te wel gezichtsontgrendeling, kan op basis van verschillende omstandigheden worden ingesteld. Men kan er zelfs voor kiezen dat men moet ‘knipogen’ om herkent te worden zodat de Kobo Arc weet dat het om een levend persoon gaat, in plaats van een foto van de eigenaar. Daarnaast zijn er ook verbeteringen aangebracht in de blokkering van malware.

De update is vanaf de tablet te downloaden en installeert vervolgens automatisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in