Oprolbare ereader Readius vertraagd

0

Polymer Vision’s ereader, de Readius, is de eerste ereader met oprolbaar scherm. Er is echter een addertje onder het gras: de ereader is nog niet verkrijgbaar en de release voor Amerika is nu ook vertraagd.

Het bedrijf, een spin-off van Phillips, heeft net als veel jonge bedrijven last van de kredietcrisis en heeft nu een geldinjectie nodig om door te kunnen gaan. “De hele productielijn staat klaar” zegt Karl McGoldrick, de directeur, “maar de laatste negen maanden zijn erg moeilijk geweest.”

In juli 2008 zou de Readius gelanceerd worden in Europa, maar die datum is voorbij gegaan zonder dat het apparaat is uitgebracht. Het demo model toont een apparaatje dat klein genoeg is om in je broekzak te passen. Een druk op de knop en een 5 inch oprolbaar eInk-schermpje ontvouwt zich.

Polymer Vision heeft de ereader markt drukker zien worden. Veel bedrijven maken een ereader, maar slechts een of twee domineren de markt en dat maakt het moeilijk voor een nieuwe speler om die markt te penetreren. “En wij realiseren ons dat terdege” zegt McGoldrick.

Polymer Vision is op dit moment hard bezig om nieuwe investeerders te zoeken. Wanneer de Readius wel uitgebracht gaat worden, is afhankelijk van de fondsen. “Ons concept is fenomenaal, men denkt dat zo’n oprolbaar scherm toekomstmuziek is, maar wij hebben het!” aldus McGoldrick.

(Via: Wired.)

Vorig artikelHvA onderzoekt gebruik ebooks
Volgend artikelOp de rand van ebookoorlog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in