De wereld om je heen verkennen met Qwiki-app

0

Onlangs heeft de start-up Qwiki een iPad-app gelanceerd waarmee het bedrijf de dienst die al enige tijd op de website te gebruiken was ook naar deze tablet brengt. Omdat het gebruik maakt van de lokatiegegevens van de iPad kan de gebruiker op een interactieve manier de wereld om zich heen verkennen, met video, afbeeldingen en geluid.

Qwiki is het best te omschrijven als een visuele en interactieve weergave van Wikipedia. De dienst creëert automatisch een collage van tekst, video’s en plaatjes over bijvoorbeeld personen, lokaties en bezienswaardigheden. Qwiki maakt daarbij gebruik van de informatie die vrij op het web te vinden is.

De webversie is al sinds vorig jaar beschikbaar, maar met de iPadversie wordt de dienst krachtiger. In de app kun je op diverse manieren door de interactieve encyclopedie bladeren. Zo krijg bij het openen van de app een overzicht van interessante topics te zien, maar kun je ook op een kaart van de omgeving waar je bent interessante lokaties om je heen bekijken. Wanneer je op een van de “Qwiki’s” klikt krijg je als in een soort documentaire meteen feiten en beeldmateriaal voorgeschoteld.

Qwiki laat zich lastig in woorden omschrijven, in de onderstaande video krijg je een idee van de mogelijkheden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in