Heimwee naar gedrukte boek? Karl Lagerfeld komt met boekengeurtje

0

Mode-icoon en boekenliefhebber Karl Lagerfeld zal binnenkort een parfum op de markt brengen dat naar boeken ruikt. Daarnaast opent hij samen met zijn uitgever een boekwinkel in downtown New York. Met beide initiatieven hoopt hij boeken onder de mensen te brengen.

Karl Lagerfeld heeft naar verluidt zo’n 300.000 boeken in zijn privébibliotheek. “Ik kan gewoon niet ophouden met het kopen van boeken”, zei hij ooit. Lagerfeld houdt zo van boeken dat hij zelfs een eigen boekwinkel heeft in Parijs. Samen met zijn uitgever Gerhard Steidl is hij momenteel op zoek naar winkelruimte in New York, waar hij een winkel onder de naam ‘Word and Image’ wil openen. Op deze manier hoeven rijke Amerikanen niet meer naar Parijs af te reizen om zijn boeken te kopen.

Toen Lagerfeld enige tijd geleden door een catalogus van Chanel bladerde – gemaakt door papierfanaat Steidl – kwam hij op een ander boekgerelateerd idee. Er moest een parfum met boekengeur komen. Binnenkort is deze bijzondere geur dan ook te koop. Geheel in stijl, zoals het Lagerfeld betaamt. Het geurtje komt verpakt in een hardcover boek, met als titel ‘Paper Passion’.

Voor ebooklezers een ideale manier om toch nog papier te ruiken tijdens het lezen van een digitaal boek.

(Via: Frankfurter Allgemeine).

Vorig artikelDe wereld om je heen verkennen met Qwiki-app
Volgend artikelFrankrijk: iBookstore goed voor 60-70 procent van ebookverkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in