Frankrijk: iBookstore goed voor 60-70 procent van ebookverkoop

0

Waar Apple op veel gebieden nogal scheutig is met het verkondigen van succesvolle verkoopcijfers, blijft het rond de iBookstore voorlopig stil. Dat wijst er volgens sommigen op dat de verkopen in de VS nogal zouden tegenvallen. In Frankrijk, waar de iBookstore halverwege 2010 van start ging, lijkt Apple behoorlijk tevreden.

Volgens de Franse website ActuaLitté is Apple daar momenteel marktleider op het gebied van ebooks. De website sprak met bronnen rond Apple alsmede ook een uitgever, die stelde dat zijn verkopen via de iBookstore 69,4 procent van de totale digitale verkopen waren. Dat zou in lijn zijn met wat andere uitgevers rapporteren, zo’n 60 tot 70 procent.

Het feit dat Apple over het algemeen weinig loslaat over de verkochte aantallen ebooks zorgt voor flink wat discussie. Bij de presentatie van de iPad 2 vertelde Steve Jobs dat er inmiddels 100 miljoen ebooks gedownload waren. Toen werd echter niet verteld hoeveel procent daarvan betaald was en hoeveel gratis. Volgens eBookNewser vallen de verkopen zo tegen dat Apple er niets over kwijt wil.

In Nederland lijkt het er voorlopig nog niet op dat er spoedig een lokale versie van de iBookstore zal komen. Het Centraal Boekhuis wilde oorspronkelijk ebooks gaan aanleveren voor de winkel van Apple, maar werd teruggefloten door de Koninlijke Boekverkopersbond.

(Via: ActuaLitté.)

Vorig artikelHeimwee naar gedrukte boek? Karl Lagerfeld komt met boekengeurtje
Volgend artikelSony komt in herfst 2011 met twee Android-tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in